טיול ג'יפים צפון

דף 11 מתוך 24
יומן מסע חוצה ישראל - פסח 2021
יומן מסע חוצה ישראל - פסח 2021

מסע חוצה ישראל פסח 2021 היה חוצה כייפי במיוחד בזכות כמה דברים עיקריים - 90\% מהקבוצה הם חבר'ה שעשו אתנו חוצה ישראל אחד או שניים, או שישה... לא מעט מחברי הקבוצה מטיילים יחד והכי חשוב רובם חברים שלי הרבה מעבר לטיולים, ככה שאני מטייל אשכרה עם חברים טובים ועוד יש משוגעים שקוראים לזה עבודה...
הדבר היחידי שקצת הטריד אותי הוא שחששתי מעומס במסלולים של טיולי הג'יפים, אבל עם קבוצה כזאת, שרובם באמת נהגים מנוסים וכולם זורמים, ידעתי שלא תהיה לי בעיה לשנות תוך כדי תנועה גם ככה החבר'ה שיוצאים איתי למסעות רגילים לזה שהתוכנית היא סך הכל הבסיס לשינוי...

יומן מסע חוצה ישראל ג'יפונים - פסח 2021
יומן מסע חוצה ישראל ג'יפונים - פסח 2021

ליד הישוב כרכום אנחנו עולים על האספלט ומקיפים את הכנרת ממזרח, מקצרים דרכים בין אין ספור מטעי בננות ובמפגש עם כביש 90, ממש על הכיכר, עוברת מולנו השיירה הארוכה של חוצה ישראל ג'יפים נמרוד וידר. שתי השיירות שלנו ממשיכות כמעט יחד דרומה לאורך שמורת נחל תבור ושמורת נחל יששכר ובצומת מנחמיה, שוב ממש על הכיכר, אני עוצר ונותן לשיירה הארוכה של חוצה ישראל ג'יפים עדי וייזל, חבר ומדריך נוסף באתר השטח, שמוביל את מסע חוצה ישראל המקביל והשלישי בזה הפסח, להיכנס לפנינו. שיירה אחת ארוכה, הנמשכת לאורך כ-5 ק"מ, המורכבת משלוש שיירות ובסך הכל 52 כלי רכב - ג'יפים, על כביש 90, כולם מסיימים יום ראשון של מסע בן 5 ימים, זו חתיכת עוצמה ויופי שקשה לתאר במילים!

סיכום טיול חוצה רמות מנשה - 10/4/21
סיכום טיול חוצה רמות מנשה - 10/4/21

בבוקר נפלא, במזג אוויר נהדר, נפגשנו בבת שלמה קבוצת מטיילים. תה ועוגיות על הבוקר, חלוקת מכשירי קשר, הסבר על המסלול ועל הנקודות בהן נבקר וכבר מתחילים

סיכום טיול לעין יזרעאל, הגלבוע ועמק המעיינות - 16/4/21
סיכום טיול לעין יזרעאל, הגלבוע ועמק המעיינות - 16/4/21

יצאנו לטיול שטח קליל משולב רחצה ביום חמים בהרי הגלבוע ובעמק המעיינות.
מיד כשכולם הגיעו התחלנו עם תדריך על המסלול והמקומות בהם נבקר, הוראות בטיחות ונוהל שיירה,
חלוקת מכשירי קשר, קצת מסיפורי התנ''ך והופ - יוצאים לדרך

סיכום טיול ג'יפים להר חורשן ורמות מנשה 17/4/2021
סיכום טיול ג'יפים להר חורשן ורמות מנשה 17/4/2021

"טיול קטן" – ספונטני, קבוצה קטנה, מסלול לא רחוק מהבית ולא מאוד ארוך אבל כן מאוד יפה עם הרבה עצירות סתלבט, בקצב רגוע אבל עם אתגרי עבירות.... לפעמים צריך גם משהו כזה. זה מתכון שמבטיח - ותמיד מקיים
צילומים: המשתתפים

סיכום טיול ג׳יפים מועדון סוזוקי לנחל דישון ולאצבע הגליל 13/3/2021
סיכום טיול ג׳יפים מועדון סוזוקי לנחל דישון ולאצבע הגליל 13/3/2021

ישראל כולה פורחת וצפון הארץ מתייפיפת וירוקה על גבול המוגזם.. במהלך שלושת החודשים האחרונים הגוונים השתנו ללא הרף והפריחות מחליפות צבעים ומתחרות עם עצמן. קשה שלא לחזור לכאן

סיכום טיול לרמת הגולן - פסח 2021
סיכום טיול לרמת הגולן - פסח 2021

רמת הגולן במלא הדרה כמו שרק ג'יפאים יכולים לחוות

סיכום מסע מים תיכון לים כנרת, פסח 2021
סיכום מסע מים תיכון לים כנרת, פסח 2021

שילוב של בחירות רביעיות, הפוגה בקורונה וחופשת הפסח גרמו לנו לבחור לצאת למסלול מיוחד, לא מאתגר לרכבים אבל מאתגר את העיניים והנפש של המשתתפים.
מסע שמתחיל בים תיכון ומסתיים אחרי שלושה ימים גדושי חוויות ונופים מעל הכנרת. מסע שמתחיל בגליל המערבי, מטפס לגליל העליון, חוצה את עמק החולה ומטפס בדרכים מדהימות לרמת הגולן ולכנרת... חזרנו משלושה ימים עמוסי חוויות – היה מדהים

יומן מסע חוצה ישראל לנשים, פסח 2021
יומן מסע חוצה ישראל לנשים, פסח 2021

בוקר מוקדם במטולה, נשים עם ג'יפים עמוסים מתחילות להגיע ל"מצפה דדו". לאט לאט אני מבין את כמות הג'יפאיות שמגיעות לחצות איתי את ישראל. הכמות גדלה משנה לשנה, האיכות מסתבר לא נגרעה והיום אנחנו באמת חבורה גדולה ומרשימה.
לא אני ולא הן ידענו מה צופן לנו המסע...

סיכום טיול ירוק מרמות מנשה ועד הכרמל - 13/3/21
סיכום טיול ירוק מרמות מנשה ועד הכרמל - 13/3/21

בצפון הקרוב, קיימים אינסוף שבילים בין שדות ירוקים ופריחה צבעונית, בשילוב נחלים זורמים ומעיינות מקסימים.
בין המקומות שביקרנו היו גבעת הרקפות, רמות מנשה, יערות ונחל השופט, עם סיום בנקודת תצפית מיוחדת - מנזר המוחרקה

מסע ללב הבקעה - 6/3/21
מסע ללב הבקעה - 6/3/21

כשבקעת הירדן נמצאת בשיאה, שווה לפקוד אותה שבוע אחרי שבוע ואפילו יותר מזה.
שיירה של אוהבי טבע יצאו לבקר באחד האיזורים היותר יפים בארץ - בקעת הירדן
הדריך: וייזל עדי

סיכום טיול לנחל דישון ולאצבע הגליל 27/2/2021
סיכום טיול לנחל דישון ולאצבע הגליל 27/2/2021

פברואר 2021 באצבע הגליל ונראה שמזה כמה שבועות, מזג האוויר מתחרה בנוף, בפריחה ועם עצמו. אני מגיע לאזור מידי שבועיים לערך וזו כבר הפעם השלישית מאז הסגר השלישי, בכל פעם אני מוצא שהשטח התקשט לכבודי ובכל פעם הוא עושה את זה קצת אחרת. מקסים כאן זה לא מילה וכנראה שהקבוצה איתה הגעתי לכאן היום ממש לא תהיה האחרונה בזמן הקרוב

חוצה ישראל אתגרי - חורף 2021,  מחזור II
חוצה ישראל אתגרי - חורף 2021, מחזור II

אז כפי שהכותרת מעידה זה החוצה השני תוך שבוע ולא סתם חוצה, עוד חוצה חורף אתגרי בן שישה ימים.
שוב ממתינים לקבוצה במצפה דדו מעל מטולה ותחושת הבטן שהקבוצה הזאת הולכת לעבור ההרפתקאות מיוחדות, כפי שהיה לפני שבוע בחוצה ישראל האתגרי במחזור הראשון ויותר...
יומן מסע קצת אחרת ובמרכזו סרטון המסביר איך כל מסע חוצה ישראל הוא מסע מיוחד ואתגרי בפני עצמו

AVIS מכירת רכב חוצים את הכרמל
AVIS מכירת רכב חוצים את הכרמל

כבישים מפותלים, מבנים היסטוריים, תצפיות מרהיבות, פריחה משגעת.
לקוחות אוויס AVIS מכירת רכב חוצים את הכרמל תוך כדי עצירות בפנינות היפות ביותר שבין ההרים הירוקים.
הדריכו: גיא זילברמן ואושר חיים

נחל תבור - רמת סירין ומורדות הירדן - 27.2.21
נחל תבור - רמת סירין ומורדות הירדן - 27.2.21

נחל תבור וסביבתו הם האזורים היפים ביותר בעונה זו בה אנו נהנים מפריחה מהממת, מנחל זורם, מפרות הרועות בשטח, מעברי בוץ מעניינים, טיפוס לרמת סירין, תצפית מהממת ממצפה אילות ודרך מהממת במורדות הירדן.

טיול שלג רמת הגולן 19.2.2021
טיול שלג רמת הגולן 19.2.2021

שלג ברמת הגולן מחייב יכולת תגובה מהירה וספונטנית – להעמיס מהר את הג'יפ ולעלות צפונה, עם נכונות וסבלנות לעמידה בפקקים, גם בשטח.... וגם לבלת"מים תכופים ושינויים בתכניות. בסופו של דבר, שלג היה לנו הרבה מאוד, גם לשנה הבאה, וכן - גם הרבה בלת"מים. צילם: רונן חבסוב

סיכום טיול אל ההרים הירוקים של בקעת הירדן - 27/2/21
סיכום טיול אל ההרים הירוקים של בקעת הירדן - 27/2/21

בקעת הירדן, אחד מתאי השטח המיוחדים במדינת ישראל ולאחרונה, תא שטח שסוף סוף זוכה לביקורים של ג'יפאים.
עשרות מסלולים בכל רמות העבירות מציעים לג'יפאים אינספור ימי כיף. הפעם יצאנו להנות מהנוף המדהים ומהרבה ירוק
הדריך: וייזל עדי

סיכום טיול לאצבע הגליל - 27/2/21
סיכום טיול לאצבע הגליל - 27/2/21

בין כל טיולי השלג והבוץ, החילוצים והכננות ומסעות חוצי ישראל האתגריים עם טיפוס במעלות מפחידים ופתיחת "מוסכי-שדה" שמשחזרים מערכות מתלה תלושות וסרנים שבורים אי שם בעומק השטח, צריך לפעמים גם טיול שבת קליל וכייפי כזה, שמתאים גם למשפחות וילדים בג'יפונים נטולי יומרות, טיול שכל כולו פריחות ותצפיות נוף ורוגע אינסופי. טוב נו, מעלה אחד קטן היינו מוכרחים...

סיכום מסע אל בקעת הירדן 27/2/21
סיכום מסע אל בקעת הירדן 27/2/21

אם יש חבל ארץ שאינו מוערך דיו הרי הוא בקעת הירדן.
נוף מדברי, היסטוריה מרתקת מהעבר הקרוב והרחוק וטבע מגוון. וכל זה רק שעה נסיעה ממרכז הארץ, אז ברור שיצאנו לטייל שם

סיכום טיול שלג ברמת הגולן - 19/2/21
סיכום טיול שלג ברמת הגולן - 19/2/21

תחזיות מזג האוויר בסוף השבוע כבר חזו כי ביום שלישי ורביעי תגיעה חזית קרה במיוחד (ביקרה לפנינו בטורקיה) ותכסה את כל מדינת ישראל. צפון המדינה ובוודאי רמת הגולן, תקבל מנה הגונה של משקעים שיחד עם טמפרטורות נמוכות, יורידו כמויות אדירות של שלג ברמה וכן בפסגות שמעל 700 מ'.
לא היה צריך יותר מזה כדי לקבל החלטה שאנחנו נהיה שם.
ביום שני נפתחה ההרשמה וכבר ביום רביעי התמלאו להן שתי שיירות
הדריך: עדי וייזל
צילומים : יגאל אדרי

דף 11 מתוך 24